Nieuws (2)

Welkom op onze nieuwspagina. Hier vind u het laatste nieuws over onze vereniging met belangrijke gebeurtenissen die betrekking hebben op onze vereniging. Kijk regelmatig op onze nieuwspagina om helemaal up-to-date te blijven van het laatste verenigingsnieuws en eventuele wijzigingen in reglementen, procedures en kalenders.

Beste leden,

Vandaag hebben we het trieste nieuws ontvangen dat ons erelid Ries Ermen is overleden. Na een langdurige ziekte, die hij op bewonderenswaardige wijze gedragen heeft verliest de RC wereld één van zijn belangrijkste pioniers. Ries was één van de medeoprichters van onze club en van grote invloed op het RC racen in Nederland. 

Een man met het RC hart op de juiste plaats, recht door zee, iemand met veel technische kennis en gouden handen. In zijn  schuurtje is menig idee bedacht, gemaakt, verfijnd en werkbaar gemaakt.

Met Ries verliezen wij een gerespecteerd erelid welke we niet snel zullen vergeten.

Namens M.A.C. de Baanbrekers willen wij Ries, maar ook zijn vrouw bedanken voor zijn jarenlange tomeloze inzet voor de club, maar ook binnen de RC wereld. Wij wensen de familie Ermen heel veel sterkte toe om dit verlies te verwerken.

Voor degene die persoonlijk afscheid willen nemen van Ries, de crematieplechtigheid wordt gehouden op maandag 26 augustus om 12.30h in aula De Drie Zwanen van crematorium Zegestede, Rucphensebaan 93 te Roosendaal.

Bestuur M.A.C. de Baanbrekers

ries ermen

 

logo de baanbrekers

Laatst aangepast op woensdag, 21 augustus 2019 22:02

In de huid van mini-Max Verstappen in Rucphen

In Rucphen strijden bijna 100 deelnemers van over de hele wereld dit weekend tegen elkaar tijdens de European Nitro Series. Een Formule 1-competitie in het klein, met een mini-circuit en op afstand bestuurbare auto’s. Kinderspel? Zeker niet!

De modelauto’s zijn nog geavanceerder dan een gewone Formule 1-auto en rijden op echte brandstof. Ze zijn daarnaast ook nog eens razendsnel. In anderhalve seconde weten de autootjes topsnelheden tot wel 120 kilometer per uur te bereiken. Het circuit van Rucphen is van alle gemakken voorzien, waaronder heuse pitstops voor brandstof en banden.

De modelauto’s worden vanaf de zijlijn door professionele coureurs over het parkour geleid. En dat is minder makkelijk dan het lijkt.

 

nieuws Bron: Hart van Nederland link naar diverse interviews